In dit artikel vertellen we meer over student-athlete Simon Kiekebeld, daarnaast vind je onderaan dit artikel de video waarin Simon meer over zichzelf vertelt. 

Sports: Men’s Tennis
Entry semester: Fall 2025

Simon is een 17-jarige tennisser, speelt rechtshandig en wil zijn skills verder ontwikkelen in Amerika.  Hij speelt al tennis sinds hij vijf jaar oud is. Dit combineerde hij met voetbal tot zijn twaalfde. Vanaf die leeftijd heeft hij zich volledig op tennis gericht. Op dit moment tennist Simon zes keer per week bij twee verschillende clubs. Ook speelt hij competitie, onder andere in een team met zijn coach, waarmee hij kampioen is geworden.

Wat Simon zo speciaal maakt, is zijn kalmte en de discipline die hij heeft in verschillende situaties, zoals op school en tijdens het tennissen. Op de baan is Simon mentaal erg sterk, zijn return is heel goed en hij is heel consistent in zijn niveau. Ook is hij erg lang, waardoor hij de potentie heeft om een hele goede service te ontwikkelen. Hier is hij nu ook hard mee aan de slag.

Simons doel in Amerika is om te ontdekken hoe ver hij zijn tennisniveau kan ontwikkelen en te kijken of hij er uiteindelijk een carrière van kan maken. Daarnaast wil hij graag zijn Engels verbeteren. Tennissen en studeren in Amerika is voor hem dus een perfecte manier om dit te bereiken!

” I am willing to put in the extra work myself”

Simon Kiekebeld

Wil je graag meer zien van Simon? Bekijk onderstaande video waarin hij zichzelf voorstelt.