In dit artikel vertellen we meer over student-athlete Britt Potman, daarnaast vind je onderaan dit artikel de video waarin Brit meer over zichzelf vertelt.

Sports: Women’s Rowing
Entry semester: Fall 2025

Britt is een sportieve meid die het onderste uit de kan wil halen. Ze heeft vele sporten beoefend, maar vond haar passie toen ze met roeien begon. Britt is spontaan en makkelijk in de omgang en houdt ervan om met vrienden af te spreken. Ook leert ze graag nieuwe dingen, zoals piano spelen.

Vanaf jonge leeftijd heeft Britt al een passie voor sport. Op haar tweede begon ze met gymnastiek, en daarna heeft ze verschillende sporten geprobeerd totdat ze roeien ontdekte. Roeien werd meteen een passie en ze had er ook talent voor. Britt is onlangs van roeiclub gewisseld; haar nieuwe club ligt in Amsterdam, waardoor ze nu twee uur moet reizen. Dit heeft Britt geholpen om te plannen en goed georganiseerd te zijn. Daarnaast heeft het haar mentaal en fysiek sterker gemaakt, waardoor ze nu op het hoogste niveau in Nederland kan meedoen.

Britt’s doel is om in Amerika de beste versie van zichzelf te worden. Ze hoopt zich zowel sportief als academisch te ontwikkelen. Wanneer Britt droomt, ziet ze zichzelf een olympische medaille winnen met roeien, maar ook een Nobelprijs behalen met haar tweede passie, natuurkunde.
Door haar leiderschapskwaliteiten en fysieke kracht weet Britt zeker dat ze een waardevolle toevoeging zal zijn aan een mooie school in Amerika.

“I always want to be the best version of myself.”

Britt Potman

Wil je graag meer zien van Britt? Bekijk dan de onderstaande video waarin zij zichzelf voorstelt.