Het college field hockey seizoen van 2024 is in volle gang, en net als vorig jaar blikken we vooruit op het seizoen door enkele van onze eigen meiden uit te lichten. Lees hier het artikel van vorig jaar terug.

Met hun harde werk, toewijding en uitzonderlijke talent laten deze speelsters zien dat ze van grote waarde zijn voor hun teams. Van verdedigende reddingen tot doelpunten op cruciale momenten, deze meiden zetten hun stempel op het seizoen. In dit artikel zetten we zes hockeysters in de spotlight die nu al van grote invloed zijn op hun team. Benieuwd wie deze meiden zijn? Lees snel verder!

1. Eva Kluskens

Universiteit: Boston College
Conference: NCAA Division I – ACC

Eva Kluskens begint aan haar derde seizoen bij Boston College, en na een indrukwekkend vorig jaar waarin ze alle wedstrijden startte, behoort ze dit seizoen tot de ‘preseason All-ACC selection’. De ACC is een van de sterkste conferences in Amerika, en dat Eva hiervoor geselecteerd is, onderstreept haar waarde voor het team nog maar eens. Haar consistentie en leiderschap op het veld maken haar een belangrijke schakel in het succes van Boston College dit seizoen.

2. Sib Naaktgeboren

Universiteit: Davidson College
Conference: NCAA Division I – A10

Sib Naaktgeboren schittert voor het derde jaar op rij bij Davidson College. Vorig jaar was ze een ware motor voor haar team met haar goals en assists, wat haar een plek op de A10 Second Team opleverde. Dit jaar is ze opgenomen in het ‘preseason All-A10 team’, wat veel verwachtingen met zich meebrengt. Haar veelzijdigheid en scherpe aanvallende spel maken haar een gevaarlijke tegenstander voor elke defensie.

3. Lieke Leeggangers

Universiteit: Syracuse University
Conference: NCAA Division I – ACC

Lieke Leeggangers is een naam die bij Syracuse University niet meer weg te denken is. Vorig seizoen speelde ze een cruciale rol in het NCAA-toernooi met een doelpunt én een verdedigende save in de winst tegen Liberty. Dit jaar is Lieke als Junior benoemd tot teamcaptain, een bijzondere eer die haar leiderschap en ervaring onderstreept. Met haar dynamische spel is ze niet alleen een steunpilaar voor haar team, maar ook een speler om in de gaten te houden in de ACC.

4. Suus Broers

Universiteit: Old Dominion University
Conference: NCAA Division I – Big East

Als tweedejaars keeper bij Old Dominion University maakt Suus Broers grote indruk. Vorig seizoen werd ze uitgeroepen tot Big East Freshman of the Year, en dit jaar begint ze sterk met een ‘preseason All-Big East selection’ en zelfs als preseason Goalkeeper of the Year. Suus heeft zich bewezen als een betrouwbare sluitpost, die met haar reflexen en kalmte achterin de basis legt voor het succes van haar team.

5. Pien Elsen

Universiteit: Drexel University
Conference: NCAA Division I – CAA

Pien Elsen staat bekend om haar gedrevenheid en veelzijdigheid op het veld. In haar eerste jaar bij Drexel University startte ze alle wedstrijden en verdiende ze een plek in het CAA Rookie Team, Second Team én Tournament Team. Dit jaar is ze geselecteerd voor het ‘preseason All-CAA team’, wat haar groei en potentie nogmaals bevestigt. Pien zal opnieuw een cruciale rol spelen in de ambities van Drexel dit seizoen.

6. Annemartine Christis

Universiteit: Southern New Hampshire University
Conference: NCAA Division II – NE10

Annemartine Christis is een ervaren speelster die al vier jaar uitkomt voor Southern New Hampshire University. Vorig seizoen blonk ze uit met de meeste assists binnen het team en werd ze benoemd tot Second Team All-American. Ook dit jaar is ze weer een belangrijke schakel, en haar technische finesse en overzicht maken haar een speler waartegen elke tegenstander rekening moet houden.

Deze zes Nederlandse hockeysters laten zien dat ze hun plek in het Amerikaanse college hockey meer dan verdiend hebben. Hun prestaties op het veld zijn het resultaat van jarenlange toewijding en hard werken. We zijn ontzettend trots op hun en kunnen niet wachten om te zien wat de rest van het seizoen nog in petto heeft! Maar we zijn uiteraard minstens net zo trots op al onze andere hockey toppers. Op de hoogte blijven van de prestaties van al onze hockeymeiden? Volg ons dan zeker op de socials.

Wil je zelf ook naar Amerika om hockey en studeren te combineren? Vul dan vrijblijvend het kennismakingsformulier in, en ontdek wat jouw mogelijkheden zijn!