In dit artikel vertellen we meer over student-athlete Steijn Koot. Daarnaast vind je onderaan dit artikel de video waarin Steijn meer over zichzelf vertelt.

Sports: Men’s tennis
Entry semester: Fall 2025

Steijn is een 17-jarige tennisser uit Zuidwolde. Hij traint inmiddels 12 uur per week, naast zijn wedstrijden, en wil zijn vaardigheden verder ontwikkelen in de Verenigde Staten.

Ondanks zijn dyslexie heeft Steijn veel doorzettingsvermogen gekweekt, waardoor hij goed kan meekomen met lezen en schrijven. Zijn grote droom is om voor een college in Amerika te spelen, waar hij niet alleen als tennisser, maar ook als persoon verder wil groeien.

Op vierjarige leeftijd begon Steijn met zowel tennis als voetbal, en hij heeft in beide sporten op hoog niveau gespeeld. Op zijn twaalfde besloot hij te stoppen met voetbal om zich volledig te richten op tennis. Tegenwoordig traint hij 12 uur per week, naast de wedstrijden die hij speelt. Dankzij zijn sterke forehand en krachtige service heeft de tegenstander vaak moeite om zijn ballen te retourneren. Steijn is vastbesloten om zichzelf te verbeteren en neemt de feedback van zijn coaches altijd ter harte.

Steijns ultieme doel is om professioneel tennisser te worden. Hoewel hij zich ervan bewust is dat dit een uitdagend pad is en niet zeker weet of hij zijn droom zal bereiken, weet hij wel dat geluk en voldoening voorop staan – en tennis speelt daarin een belangrijke rol.

“My life’s purpose is to be a professional tennis player.”
Steijn Koot

Wil je graag meer zien van Steijn? Bekijk onderstaande video waarin hij zichzelf voorstelt.