In dit artikel vertellen we meer over student-athlete Naëll Huijsmans daarnaast vind je onderaan dit artikel de video waarin Naëll meer over zichzelf vertelt. 

Sports: Women’s Track & Field
Entry semester: Fall 2025

De 16-jarige Naëll Huijsmans woont in Kampen en doet sinds haar zesde aan atletiek. Al snel realiseerde ze zich dat ze rennen het allerleukste vond. Afgelopen jaar heeft ze besloten om zich te focussen op de 400 en 800 meter. Dit heeft meteen tot mooie resultaten geleid; zo werd ze 4e op de 800 meter met een persoonlijk record bij de Nederlandse Kampioenschappen.

Naëll heeft een zeer positieve houding en houdt ervan om tussen de mensen te zijn. Ze vindt het ook belangrijk dat ze in Amerika een gezellig en ondersteunend team heeft, omdat ze beter presteert wanneer ze plezier heeft en omringd is door positiviteit. Ook is ze heel coachbaar; ze staat altijd open voor feedback omdat ze weet dat dit haar een betere atleet maakt.

In Amerika wil Naëll zowel academisch als sportief groeien. Door te trainen met een sterk team kan ze zichzelf pushen tot de beste versie van zichzelf en een nog beter niveau bereiken. Naëll omschrijft zichzelf als een mix van gezelligheid, discipline en teamwork. Een echte toevoeging voor veel teams dus!

”I am always cheerful and love being around others”

Naëll Huijsmans

Wil je graag meer zien van Naëll? Bekijk dan onderstaande video waarin ze zichzelf voorstelt: