Het college voetbalseizoen is weer begonnen. En dit betekent dat veel van onze eigen voetballers de komende maanden alles zullen geven om te strijden voor overwinningen. Gedurende afgelopen zomer en de afgelopen weken zijn er opnieuw veel jonge voetballers naar Amerika vertrokken om aan hun college avontuur te beginnen. Dit zijn stuk voor stuk talentvolle spelers die aan het begin staan van hun eerste ‘echte’ seizoen.

In dit artikel lichten we enkele van deze nieuwkomers uit, de ‘rookies’ waarvan wij geloven dat ze iedereen kunnen verrassen in het komende seizoen. Vorig jaar brachten we ook al enkele toppers onder de aandacht, lees dat artikel hier terug.

We hebben het volste vertrouwen in onze topspelers en zijn er zeker van dat ze zullen schitteren. In dit artikel stellen we jullie voor aan vier van deze veelbelovende talenten. Benieuwd wie ze zijn en waar ze spelen? Lees snel verder!

Justin Figaroa

University: Indiana University – Purdue University – Indianapolis
Division/ conference: NCAA Division I, Horizon Conference

Justin speelde jarenlang in de jeugdopleiding van FC Eindhoven. Hij ruilde Eindhoven afgelopen zomer in voor de Jaguars van IUPUI. De aanvallende middenvelder/ spits beschikt over een groot scala aan technische vaardigheden, waarmee hij het zijn tegenstanders erg lastig wet te maken. Bij FC Eindhoven heeft hij ook al meermaals bewezen een echte doelpuntenmachine te kunnen zijn.

Justin is een echte team speler, want ook voor verdedigende taken neemt hij zijn verantwoordelijkheden. Bij IUPUI zijn ze dan ook maar wat blij met de komst van Justin en dat snappen wij heel goed. Wij hebben er alle vertrouwen in dat Justin zijn groei vanuit Nederland mee heeft genomen naar Indianapolis.

Extra leuk, bij de Jaguars deelt Justin onder andere het veld met mede Slamstox topper Gijs Velings.

Yannick Langerhuizen

University: Saint Cloud State University
Division/ conference: NCAA Division II, GLIAC Conference

Yannick is een typische Nederlandse verdediger en speelde al jaren in de top van het Nederlandse amateurvoetbal. De centrale verdediger weet dus als geen ander wat hard werken is.

Een van zijn sterke punten in het veld is de kracht in de opbouw, Yannick overziet het spel geweldig van achteruit en heeft oog voor het vinden van de juiste teamgenoten op het juiste moment. Hij is ook zeker niet snel gek te maken. Wij weten dan ook wel zeker dat zijn tegenstanders in Amerika het niet makkelijk gaan krijgen.

Lucas Jansen

University: Wingate University
Division/ conference: NCAA Division II, South Atlantic Conference

Ook Lucas Jansen komt uit de jeugdopleiding van FC Eindhoven. De buitenspeler die ook goed uit de voeten kan als spits en aanvallende middenvelder, speelde afgelopen seizoen nog zijn wedstrijden voor het U21 team van de club. Maar speelt vanaf deze zomer zijn wedstrijden voor de universiteit uit North Carolina.

Lucas is een veelzijdige voetballer die wordt gekenmerkt door zijn creativiteit. Hij weet zijn tegenstanders vaak te verassen met acties, waardoor de weg naar de goal zomaar open kan liggen. Wij weten dat Lucas aan elk team veel kan toevoegen, niet alleen zijn creativiteit, maar ook zeker met zijn scorende vermogen weet hij veel toe te voegen. Wingate mag dan ook maar wat blij zijn met deze topper in hun team.

Josmy Ngandola

University: Angelina College
Division/ conference: NJCAA Division I, SWJCC Conference

Josmy is enorm gemotiveerd en heeft hoge ambities. Hij heeft afgelopen zomer de Nederlandse velden ingeruild voor die van Angelina College in Amerika en wilt hier zijn Amerika avontuur een goede start geven.

Josmy is een technisch sterke voetballer die uitkomt als rechtsbuiten of rechter centrale verdediger. Met zijn acties en snelheid weet hij het menig voetballer angst aan te jagen. Josmy weet bovendien niet alleen verdedigend zijn mannetje te staan, maar kan met zijn geweldige schot ook in aanvallend opzicht voor het nodige gevaar zorgen.

Wij hebben er alle vertrouwen in dat Josmy met zijn kwaliteiten en doorzettingsvermogen echte topprestaties gaat neerzetten, zeker eentje om ook in de gaten te houden dus.

Natuurlijk zijn dit niet de enige sterren van Slamstox op het voetbalveld die de komende maanden weer schitteren. We zijn ervan overtuigd dat al onze andere voetballers ook geweldige prestaties zullen leveren. Dus blijf vooral onze sociale mediakanalen in de gaten houden, niet alleen om deze toppers te volgen, maar ook om onze andere voetballers te zien schitteren.

Droom je er zelf van om naar Amerika te gaan om voetbal en studie te combineren? Aarzel dan niet om ons kennismakingsformulier in te vullen. Wij staan klaar om met jou in contact te komen en de mogelijkheden te bespreken.