Droom jij ervan om je voetbalcarrière te combineren met een topstudie in Amerika? In de VS is de combinatie van topsport en studeren altijd een belangrijke pijler geweest op universiteiten. Of het nu gaat om American football, basketbal of honkbal: sporttalent wordt op handen gedragen. Maar ook college soccer, oftewel voetbal, groeit razendsnel in populariteit. Studeren en voetballen in Amerika biedt je niet alleen de kans om je voetbalvaardigheden naar een hoger niveau te tillen, maar ook om een waardevol diploma te behalen. In deze blog lees je hoe jij die unieke kans kunt grijpen!

Verbeter je Skills

Als voetballer aan een Amerikaanse universiteit word je volledig ondersteund om het beste uit jezelf te halen. College soccer wordt serieus genomen en je traint onder professionele omstandigheden. Topcoaches, fysiotherapeuten en diëtisten staan voor je klaar en je hebt toegang tot de beste faciliteiten, zoals ultramoderne gyms, professionele kleedkamers en topvelden. Trainingen zijn intensief: tot wel vijf keer per week, aangevuld met krachttrainingen. Steeds meer voetballers weten vanuit college soccer de overstap te maken naar de MLS of de NWSL (de vrouwelijke MLS). De kans op een professionele voetbalcarrière ligt dus binnen handbereik!

De Perfecte Balans tussen Sport en Studie

Naast voetbal is academisch succes net zo belangrijk. Als student-athlete krijg je extra ondersteuning om je studie met succes af te ronden. Een Amerikaans diploma staat wereldwijd hoog aangeschreven, wat jou een voorsprong geeft op de arbeidsmarkt, mocht je voetbalcarrière een andere wending nemen. Met deze unieke combinatie van sport en studie sta je altijd sterk voor de toekomst!

Scholarships: Jouw Toegang tot Amerika

Amerikaanse universiteiten bieden sportbeurzen (scholarships) aan getalenteerde voetballers. Deze beurzen dekken vaak een groot deel, of zelfs alle studiekosten. Dit betekent dat je zonder financiële zorgen kunt focussen op je sport en studie. Voor talentvolle voetballers is dit dé kans om hun passie te combineren met een hoogwaardige opleiding.

Slamstox Helpt Jou op Weg

Klaar om jouw droom waar te maken, maar weet je niet waar je moet beginnen? Geen stress! Slamstox is er om jou te begeleiden. Wij helpen je met het vinden van de juiste universiteit en het binnenhalen van een scholarship. Daarnaast maken we samen een professioneel online profiel voor je aan, inclusief een recruitment video. Zo kunnen coaches in Amerika zien wat jij in huis hebt!

Klaar om de eerste stap te zetten richting voetballen en studeren in Amerika? Vul vrijblijvend ons kennismakingsformulier in en wij kijken graag samen naar jou mogelijkheden.